Ezek a zenekarok is velünk szigetelnek

A Foals, a Marina and the Diamonds, az Interpol, a Knife Party, Paloma Faith, SBTRKT, a Dropkick Murphys, a Maccabees, Foxes, MO és mások koncertjét is bejelentették a Sziget fesztivál szervezői csütörtökön.


Az oxfordi Foalst a legerősebb brit koncertzenekarok között tartják nyilván. A dance-es, math rockos indie-ben utazó csapatnak eddig három stúdióalbuma jelent meg, és az Egyesült Királyságban mindegyik aranylemez lett, a Szigeten most készülő negyedik anyagukról is játszani fognak. Az indie-elektro díva, Marina Lambrini Diamantis által vezetett, szintén brit Marina and the Diamonds is új albummal, a márciusban megjelent Froot című lemezzel jön a fesztiválra.

Az atmoszférikus, sötét tónusú gitárzenét játszó amerikai Interpol 2011-ben már járt a Szigeten, és most ismét érkezik, akárcsak Alesso, a svéd elektronikus zenei iskola populáris elektro house vonalát képviselő dj-producere, aki tavaly a Balaton Sound egyik sztárja volt.



Az ausztrál Pendulum zenekarból ismert Rob Swire és Gareth McGrillen elektro house projektje, a Knife Party bemutatkozó albuma, az Abandon Ship tavaly novemberben jelent meg. A produkció, amely masszív fény- és látványtechnikát használ, 2103-ban a VOLT-on, tavaly a Strand fesztiválon volt látható. Fellép az idei Szigeten a brit pop-soul énekesnő, Paloma Faith, az idei BRIT Awards legjobb női előadó kategóriájának nyertese is. Első két lemeze is platina volt, a tavaly megjelent A Perfect Contradiction a 6. legkelendőbb album volt 2014-ben az Egyesült Királyságban.


Szintén jön a kölni Gentleman dancehall elemekkel vegyített roots-reggae zenéjével jelenleg Európa egyik legnépszerűbb reggae-előadója, a brit multiinstrumentalista-producer, Aaron Jerome, azaz SBTRKT, a londoni klubszíntér egyik meghatározó alakja, valamint a két ausztrál dj-producer hölgy, Miriam és Olivia Nervo, akik 2010-ben Grammy-díjat kaptak When Love Takes Over című slágerükért.

Koncertet ad a Szigeten a kelta punk rock stílus képviselője, az amerikai Dropkick Murphys, a londoni indie-alternatív színtér fontos résztvevője, a Maccabees, amelynek 2015-re tervezett negyedik albuma az egyik legjobban várt gitárpop-anyag, vagy a 25 éves belga neo-soul énekesnő, Selah Sue, aki Reason című, március végén megjelenő második albumának anyagával érkezik 2011 után újra a Szigetre.

A szervezők csütörtökön jelentették be a baltimore-i szintipop zenekar, a Future Islands, a brit Louisa Rose Allen, azaz Foxes koncertjét is. Utóbbi, a dance-popban utazó előadó 2013-ban elnyerte a Grammy-díjat a Zedd-del közös Clarity című számért. Szintén fellép a már húsz éve működő, punk-rockot játszó német Beatsteaks, és jön Karen Marie Orsted, művésznevén MO, a 26 éves dán énekes-dalszerző, aki változatos elektropop dalainak és extrovertált személyiségének köszönhetően generációja egyik legérdekesebb előadója. A fellépők között lesz az amszterdami Yellow Claw dj-trió, amelynek zenéiben a trap és a hardstyle, a hiphop és a moombahton keveredik a poppal és a dubsteppel, Vitalic (Pascal Arbez) francia elektronikus zenész, a tehetséges holland dalszerző-énekes, Dotan, a szintén holland rapper, Typhoon vagy az amerikai énekes-dalszerző, William Fitzsimmons.



A négytagú amerikai hard rock banda, a Halestorm The Strange Case of... című lemeze 2013-ban Grammy-díjat kapott. A csapat legújabb anyaga áprilisban jelenik meg Into the Wild Life címmel, ezt mutatják be az idei Szigeten is.

A Sziget fesztivált idén augusztus 10-től 17-ig rendezik meg.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: