Dima karácsonya - Új műsor a Fővárosi Nagycirkuszban

Klasszikus produkciókkal fűszerezett új műsorral várja szombattól a közönséget a Fővárosi Nagycirkusz.
A Dima karácsonya című műsor története szerint egy Dimitrij nevű kisfiú karácsonykor egy olyan csodavilágot álmodik a porondra, ahol az elefánt táncra perdül, fehér galambok szállnak a magasban, a vadállatok pedig megszelídülnek és békében élnek az emberrel. A Fővárosi Nagycirkusz klasszikus cirkuszműsora a különböző állatszámok mellett akrobata- és zsonglőrprodukcióval, valamint görgő-, rúd- és levegőszámokkal várja a közönséget - közölte az intézmény az MTI-vel.

A műsorban az ukrán Alex Mruz egy görgőszámot mutat be, Eva Szwarcer Németországból pedig egy rúdszámmal kapcsolódik az előadáshoz. Látható lesz továbbá a kazah Abdikerim Aisulu és Timur Akhtoty galambszáma, és fellép a Kazah Állami Cirkusz akrobatacsoportja is, akik kreatív módon ötvözik a levegő- és a talajakrobatika műfaját. 

Látható lesz a műsorban továbbá a kubai Havana Flying csoport levegő száma, a román Duo Arkan és oroszlánjai, Komenda Zsófia egy levegő-rúd produkciót mutat be, Zodieru Krisztián elefántidomítással készül, az olasz Emiliano Sanchez Alessi zsonglőrszámot ad elő, de fellép a magyar erőemelő csoport, a Trio Power Line is. Az orosz Markin család, a családfő Roman, felesége Elena és fia Dima egy perzs, azaz cirkuszi rúd számot mutat be a budapesti közönségnek.

A műsorban fellép a Baross Imre Artistaképző diákjaiból álló High5 nevű formáció is, akik azt a Men In Black című gumiasztalszámukat adják elő, amellyel októberben elnyerték a wiesbadeni XXV. Európai Ifjúsági Cirkuszfesztivál aranyérmét és közönségdíját egyaránt.

Az előadást január 8-ig láthatja a közönség.

MTI
Megosztás a Google Pluson