Pikali Gerda lesz a funtineli boszorkány

Gyakorlatilag az egész ünnepi időszakot szövegtanulásnak szentelte Pikali Gerda, aki az Újszínházban hamarosan A funtineli boszorkány című darab főszerepét veszi át.
A szerepátvételre azért kerül sor, mert a korábban Nuca szerepét játszó színésznő gyermekáldás elé néz. Pikali Gerda elárulta, nagyon örült a felkérésnek.

– Wass Albert regénye, A funtineli boszorkány a kedvenc olvasmányom, így majd kiugrottam a bőrömből, amikor kiderült, hogy rám gondoltak a főszerepnél – árulta el a művésznő. – Azóta teljes erőmmel a szereptanulásra koncentrálok, amelyben Károlyom (Rékasi Károly – a szerk.) is segít. Még az új év első napját is magolással töltöttem, reggel fél hétkor tettem le a szövegkönyvet – mondta a színésznő.

Pikali hozzátette, külön öröm számára, hogy Kerényi Imre rendezővel dolgozhat együtt.

Csúnyán és szexin is színpadra áll

Mindent a Tanár úrtól tanultam, ő a mesterem, alig várom, hogy megkezdjük a próbákat – monda Pikali, akinek a darab során táncolnia is kell majd. – Mivel január 18-án már előadás lesz, rengeteg a tennivalóm addig.

A darab főszerepében ő a harmadik színésznő, mindkét elődje babavárás miatt lépett ki a A funtineli boszorkányokból. Gerda azonban nem gondolja, hogy ez egy előjel lenne a saját jövőjére nézve.

– Mérsékelten persze babonás vagyok: a darab díszleteit már titkon körbesimogattam, és elhiszem, hogy ez egy mágikus mű, de azért úgy gondolom, hogy nem esek teherbe attól, hogy elvállalom a szerepet – nevetett fel a színésznő. – Jelenleg úgy gondolom, a két nagyfiam nevelése elég anyai teendőt és örömet tartogat számomra.

Csúnyán és szexin is színpadra áll

Pikali Gerda számtalan arcát mutatja meg színésznőként: A vörös bestiában tűzpiros csipkében látható dögös démonként, míg az Énekes című darabban a felismerhetetlenségig elcsúfítva áll színpadra. Egy biztos: minden szerepben imádja őt a közönség. Gerda Wass Albert darabjában Nemes Wandát váltotta - írja a Blikk.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: